Eenvoudig PVC vloer zelf leggen?

Er zijn inmiddels heel wat mensen die zelf een laminaat vloertje gelegd hebben. Met een hamertje, zaag, meetlat en beetje handigheid kom je een heel eind.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de pvc klikvloer zo in opmars is. Ook dit is een prima doe het zelf product wat vergelijkbaar is met het leggen van laminaat. 

Naast klik pvc bestaan er ook nog andere pvc varianten met allemaal hun pluspunten maar soms ook mindere kanten. Met name de omstandigheden maken dat er soms een bepaald product de voorkeur geniet. Welke variant je ook kiest, met dezelfde handigheid waarmee je laminaat legt kun je de andere varianten ook leggen. Wel moet je van te voren goed doornemen welke stappen je in welke volgorde moet doen om het beste resultaat te krijgen. 

We hebben een stappenplan per product zodat je meteen goed aan de slag kunt. 

Stelling: 

Als je kunt behangen kun je ook pvc verlijmen. 

Ik denk dat deze stelling juist is en dit zien we dagelijks opnieuw bewezen worden. 

Als kanttekening wil ik wel het volgende nog melden:Laminaat is meer vergevingsgezind bij oneffenheden dan de meeste pvc varianten! Er zijn enkele uitzonderingen maar dan spreek je niet over budget pvc. In bijna alle andere gevallen ga je bij oneffenheden na verloop van tijd problemen krijgen met afbrekende klikverbindingen met alle gevolgen van dien. Er moet dus ook bij klik pvc in veel gevallen geëgaliseerd en soms ook genivelleerd worden!

NaamGladde/vlakke vloerWarmteweerstandVoordeel
Klik pvc budgetzeer glad + zeer vlakdubbel hoogmakkelijk verwijderen
Klik pvc middenprijsover vlakke tegelsdubbel hoogmakkelijk verwijderen
Klik pvc Extreme kwaliteitzelfs lichte hoogteverschillendubbel hoogtegen deurposten leggen
Dryback verlijmdgeëgaliseerde vloerminstemakkelijk schadeherstel / tegen deurpost
Dryback + zelfklevende ondervloergladde ondervloernet iets meerideaal als zwevend moet blijven
Zelfklevend pvcgeëgaliseerde vloerminsteleggen tegen deurpost