Egaliseren

Doe je het zelf, samen of door Vakmansvloeren?

Weg met oneffenheden

Egaliseren is oneffenheden weghalen en het geleidelijk laten verlopen van verval in je vloer. Dit is nodig als je hoogteverschil in kamers hebt en een vloerafwerking naadloos wilt laten doorlopen. In sommige gevallen moet er dan eerst gefreesd worden omdat de niveaus te verschillend zijn als er bijvoorbeeld een muur is weggebroken. Daarnaast is het altijd nodig als je een verlijmd pvc vloer wilt gaan leggen.

Of bel direct 0315 700 209

Hoe werken wij?

Egaliseren is het aanbrengen van een dunne nieuwe laag bovenop je bestaande vloer. De egaliseermassa die je aanbrengt is te vergelijken met vla. Deze wordt verdeeld met een rakel (soort hele grote kam met kleine tanden) over het oppervlak verdeeld. Daarna ga je er met een prikroller overheen om luchtbelletjes eruit te rollen en overgangen egaal te laten uitvloeien. De laagdikte kan tussen 2 en 20 mm liggen. Meestal is 3-5 mm gebruikelijk.

Zelf, samen of door ons?

 

Egaliseren is niet moeilijk maar je moet wel alles goed voorbereiden en weten wat je doet. Wij zijn een van de weinige bedrijven die het in 3 pakketten aanbieden:.

N

Wij ondersteunen je bij elke methode

N

Bespaar geld als je zelf egaliseert of samen met ons

N

Bij elke methode verzorgen wij de gereedschap.

N

Welke methode je ook kiest: altijd een uitstekend eindresultaat

Is egaliseren altijd mogelijk?

Of dit nu beton, hout of fermacell is, egaliseren is meestal mogelijk. Het hangt van het materiaal, dikte , stabiliteit en andere factoren af zoals bijvoorbeeld of er een kruipruimte onder zit. (vocht). Standaard beton of anhyriet vloeren egaliseren wij meestal met een gipsgebonden egalisatiemortel zoals de Thomsit as1. Bij twijfel moet je altijd een expert raadplegen.

Egaliseren en scheuren in de vloer

Zoals aangegeven komt er maar een dunne laag over de bestaande vloer. Zijn er bestaande scheuren in de vloer dan is de kans op het terugkeren van de scheur aanwezig. Het hangt uiteindelijk af van het ontstaan van de scheur af of hij gaat terugkeren. Dit is niet altijd van boven te zien. De kans op scheuren bij overgangen van vloer blijven altijd aanwezig. Een kamer naar nieuw gebouwde serre blijft altijd een aandachtspunt. Er zijn vaak wel oplossingen maar dit verschilt van geval tot geval.

Verschil egaliseren en nivelleren

Veel mensen verwarren egaliseren met nivelleren maar deze 2 zijn niet hetzelfde. Egaliseren zorgt dat oneffenheden minder worden. Het is dus niet hetzelfde als een kamer die je met een laag water vult en waarbij ieder punt op hetzelfde niveau komt. (nivelleren) De vla-dikke massa blijft de contouren van de vloer volgen. Bij te grote oneffenheden zullen hobbels zelfs terugkeren. Daarom kijken wij eerst of er gedeeltes weg of glad gefreesd moeten worden voordat we gaan egaliseren.