Wij begrijpen dat het vervangen van je vloer een grote onderneming is. Je moet niet alleen een nieuwe vloer uitzoeken, maar ook de hele kamer leegmaken zodat de vloer daadwerkelijk gelegd kan worden. Bovendien kun je gelijk rekening houden met verduurzaming, zoals het leggen van vloerverwarming. Vloerverwarming heeft immers vele voordelen, waaronder een lager energieverbruik. Daarom bieden wij, in samenwerking met onze partner InFloor vloerverwarming, een totaal concept aan. Dit geldt alleen zodra je bij ons de vloer koopt.

Heb je bij ons de PVC of laminaat vloer gekocht? Dan kun je ook gebruik maken van ons doe-het-zelf / doe-het-zelf met ondersteuning pakket. Bekijk meer. Wij lenen jou alle specialistische apparatuur of ondersteunen jou met het leggen.

Ons ALL-IN concept:

  • Stap 1: oude vloer eruit Of je oude vloer nu van kurk, linoleum, tegels of pvc is: wij van Vakmansvloeren kunnen jouw oude vloer verwijderen.
  • Stap 2: ondervloer vlak maken Voor het plaatsen van vloerverwarming is het van belang dat de ondervloer vlak is, daarom wordt deze voor het plaatsen van de vloerverwarming volledig vlak gemaakt.
    Het plaatsen van vloerverwarming kan gedaan worden door middel van twee verschillende technieken, door middel van frezen in de ondervloer of door middel van krimpnetten. Beide technieken hebben verschillende voor- en nadelen, onze partner InFloor adviseert graag over de beste keuze in jouw situatie.
  • Stap 3: frezen Is de keuze gevallen op vloerverwarming welke ingefreesd wordt, dan is het infrezen hiervan de derde stap. Het infrezen wordt gedaan met specialistische apparatuur, zodat de verwarmingsslangen mooi weggewerkt kunnen worden. Heb je een ondervloer welke van beton is? Dan is infrezen vaak erg kostbaar. Een alternatief is dan het ophogen van de ondervloer met twee centimeter, dit wordt met egaline gedaan. In deze nieuwe toplaag kunnen dan de sleuven ingefreesd worden.
  • Stap 4: leggen van de vloerverwarming De vloerverwarming wordt geplaatst. Dit zijn ofwel de verwarmingsslangen in de gefreesde sleuven, ofwel de krimpnetten. Dit alles wordt gedaan door InFloor. Ook wordt de verdeler van de vloerverwarming opgehangen. De aansluiting van deze verdeler op de cv-ketel wordt in beginsel gedaan door de monteur van de cv-ketel, maar kan ook door InFloor zelf gedaan worden.
  • Stap 5: dichtsmeren van de sleuven De ingefreesde sleuven waarin de verwarmingsslangen zijn geplaatst, worden dichtgesmeerd. Hiervoor wordt renovatiecement gebruikt.
  • Stap 6: egaliseren Tot slot wordt de ondervloer geëgaliseerd met een egaliseermiddel. Dit is met name van belang bij een vloer van pvc, omdat deze maar enkele millimeters dik is. Eventuele oneffenheden in de ondervloer zie je anders al snel door de vloer van pvc heen.
  • Stap 7: nieuwe vloer van laminaat of pvc Je nieuwe PVC of laminaat vloer kan gelegd worden! 

Hoe leg jij?

 

Een vloer plaatsen is vaak maatwerk. Soms kun je dit zelf, soms met een beetje hulp en anderen willen alleen de sleutel overhandigen en terugkomen. Weet dat je ook als doe-het-zelver terug kunt vallen op een professional die de mouwen opstroopt.
N

Wij ondersteunen je bij elke methode

N

Bespaar geld als je de vloer zelf legt of met ondersteuning van ons.

N

Welke methode je ook kiest: altijd een uitstekend eindresultaat